Тел Авив - Близо 360 000 души са избягали от най-южния

...
Тел Авив - Близо 360 000 души са избягали от най-южния
Коментари Харесай

Жителите на Газа бягат от Рафа, докато Израел прокарва войната си с Хамас - а САЩ и други настояват за край на играта

Тел Авив - Близо 360 000 души са избягали от най-южния град Рафа в линията Газа до понеделник, съгласно Организация на обединените нации, в изселване, което се утрои по мярка единствено за няколко дни. Израелските отбранителни сили провокираха катаклизма в края на предходната седмица, като издадоха заповеди за евакуация посредством текстови известия и флаери, пуснати от небето до хората в източната половина на града.

Оттогава силите на IDF нахлуха в южната част на палестинската територия в това, което съгласно военните са лимитирани и прецизни офанзиви, ориентирани против бойци на Хамас и инфраструктура.

Съединени американски щати неведнъж предупреждаваха Израел да не стартира огромна военна сухопътна интервенция в Рафа, страхувайки се от всеобщи жертви. Белият дом, в тандем с други страни, също усили натиска върху държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху да сформира проект за справяне с филантропичната рецесия, породена от войната, и за по този начин наречения „ ден по-късно “, с цел да разбере кой или какво ще размени Хамас като ръководещ орган на Газа.

Бли...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР